Welk konijnenras past bij jou?

Welk konijnenras het beste bij jou past, Konijnen worden niet echt op karakter gefokt zoals honden of paarden, dus je kunt de persoonlijkheid van een konijn niet aan de buitenkant aflezen. Grote konijnen zijn vaak wel wat meer ontspannen, wat fijn is om te aaien voor kleine kinderen bijvoorbeeld. Kleine konijntjes zijn wat actiever en zijn leuk om naar te kijken wanneer ze rennen en hupsen, maar hoeven niet angstig te zijn. Dat ligt meer aan de socialisatie.

Zelf hebben wij ook een tijdje een Franse Hangoor gehad die erg bang was om onbekende redenen, hij gromde, sloeg en beet er op los en met 5.5 kilo is dat geen pretje! Hij kwam van een fokker vandaan en was bij zijn vorige eigenaar gewoon normaal behandeld, dus een ras is zeker geen garantie voor wenselijke karakter trekken.
Daarentegen hebben we nu een vuilnisbakkie van 2.6 kilo die echt een slijmbal is, als je de deur binnenkomt hangt ze gelijk in je broek om aandacht te vragen.

Het beste is om naar een opvang te gaan, die hebben allerlei konijnen zitten in alle maten en kleuren. Wat nog belangrijker is dat ze de konijnen persoonlijk kennen en je goed advies kunnen geven.

Een bijkomend voordeel van volwassen konijnen is dat ze niet meer gaan puberen en alsnog vervelend kunnen gaan doen. De rammen zijn vaak al gecastreerd, en meestal hebben ze ook al een enting gekregen. En een goede opvang kan je naderhand ook nog advies geven, iets wat je in de winkel niet hoeft te verwachten!

Er zijn wel honderden konijnenrassen, maar welk konijnenras is nou het beste om aan te schaffen en welk konijnenras past nou het beste bij jou? Dat is een goede vraag. hieronder vind je een link naar een leuke test waar je ongeveer kunt zien welk ras het beste bij jou past.  veel plezier ermee…

http://www.quizlet.nl/quiz/32631/welk-konijnenras-past-bij-jou/rodents 5%

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share
Dit bericht is geplaatst in Een konijn aanschaffen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *