Waar moet ik opletten als je een konijn wilt kopen?

Als je een konijn wilt kopen is het belangrijk te letten op de gezondheid van een konijn, zo mogen de ogen nooit tranen bij een gezond konijn en moet de neus droog zijn en de oren mooi schoon. ook reageert een konijn goed op bijvoorbeeld geluiden ook als deze wat zachter zijn. een gezond konijn heeft ook altijd een mooi  gebit, geen lange tanden hebben en een glanzende gladde vacht hebben. Kijk ook altijd of de staart van het konijn goed schoon is.

Als je een konijn wilt kopen zij de volgende zaken ook belangrijk om te weten:

  • als je een konijn wilt kopen dan moet een konijn minstens 8 weken oud zijn, eerder weghalen bij de moeder kan levens bedreigend zijn voor het konijn omdat hij in deze 8 weken nog allerlei afweerstoffen van de moeder meekrijgt via de moeder melk. bovendien zijn kleine jonge diertjes nog niet bestand tegen stress.
  • Het konijn moet gezond zijn en reeds ingeënt zijn tegen myxomatose en VHS.
  • Het konijntje mag er niet te vet uitzien, maar moet natuurlijk goed doorvoed zijn. Het is dus goed als het konijntje stevig en gespierd aanvoelt.
  • Als het konijntje moeilijk ademt, een reutelende of piepende ademhaling heeft, heeft het mogelijk een infectie.
  • controleer  zeker ook de keutels van het konijntje.  Die moeten droog en hard zijn.  Als ze nat en zacht zijn kan dit wijzen op een darminfectie.rodents 5%

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share
Dit bericht is geplaatst in Een konijn aanschaffen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *