Waar kan ik het beste een konijn kopen?

Een konijn kopen is nog een vak apart, Als je je een konijn wilt kopen zijn er tal van mogelijkheden. Je kan naar een dierenwinkel gaan of naar een fokker. De kwaliteit van de konijntjes zijn daar over het algemeen van goede kwaliteit hoewel onze voorkeur altijd wel uitgaat naar een goede fokker uiteraard.

Wat je ook kunt doen is gewoon een dierenwinkel opbellen en vragen of ze iemand weten die een nestje met konijnen heeft. Soms weten dierenartsen nestjes in de buurt of vind je bij de supermarkt briefjes. Maar vooralsnog beter is het om naar een opvang te gaan of om via de rasvereniging navraag te doen naar een goede fokker.

Ben je op zoek naar een specifiek ras, dan kan het kopen bij een fokker een goede manier zijn om aan je konijn te komen. Let er wel altijd goed op dat je naar een hobbyfokker gaat en niet naar een broodfokker die konijnen fokt om geld te verdienen. Deze laatste let vaak niet goed genoeg op de gezondheid en het karakter van de dieren.

hieronder vind je een link

naar een lijst met fokkers uit het hele land… succes met een konijn kopen!

rodents 5%

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share
Dit bericht is geplaatst in Een konijn aanschaffen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *