Konijnenhok binnen of buiten?

konijnenhokJe kunt een konijnhok binnen of buiten plaatsen. Als konijnen beschikken of een goed hok met eventueel een beschermend doek of rolgordijn, zijn ze goed bestand tegen de kou. Waar konijnen niet tegen kunnen is tegen tocht, felle zon en vocht. Zorg er dus voor dat je konijnenhok op droge en tocht vrije plek komt te staan en op een plek waar de zon niet constant op schijnt. Waar konijnen ook niet tegen kunnen is grote temperatuursverschillen. Zet dus nooit je konijnenhok van een koude omgeving ineens in een warme omgeving of andersom.

Buitenhok

Een konijnenhok buiten moet altijd van de grond af staan en goed geïsoleerd zijn. Het dak van het konijnenhok moet ruim buiten het hok uitsteken, zodat het niet kan inregenen. Het konijnenhok wat buiten staat, moet droog zijn, een warm nachthok hebben waar het konijn kan slapen. Heeft het buitenhok van je konijn geen onderren, zorg dan dat je een lossen ren hebt waar je je konijn regelmatig in kunt laten rennen en spelen.

Binnenhok

Een konijnenhok binnen is ook prima mogelijk. Je hebt kooien met een kunstof onder en / of bovenbak. Je hebt ook kooien waarbij het bovenste gedeelte volledig uit tralies bestaat, hierbij is de ventilatie beter maar zal er regelmatig voer of hooi naast de bak liggen.

Bij de eerstgenoemde kooi heb je daar geen last van maar is de ventilatie wel wat minder. Bij deze kooi moet je er goed op letten dat de kooi niet te warm word. Dus zet de kooi niet te dicht bij de verwarming of in de volle zon.

Konijnen zijn erg schone dieren, ze kiezen meestal een apart hoekje om hun behoefte te doen. Je kunt dus overwegen om een apart konijnenhoktoilet in een hoek van het konijnenhok te plaatsen. Dit is een driehoekige bak van kunstof. Hierdoor hoef je minder vaak het hele hok schoon te maken. Je kan zelfs een konijn leren om zijn behoefte te doen op een kattenbak, hierdoor kun je je konijn dus lekker los in de kamer laten lopen. Zorg er dan wel voor dat je huis konijn vriendelijk is. Zorg er dan dus voor dat elektrische draden en giftige planten buiten bereik zijn van het konijnen.

rodents 5%

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share
Dit bericht is geplaatst in De huisvesting van een konijn. Bookmark de permalink.

Een reactie op Konijnenhok binnen of buiten?

  1. Helene erkens schreef:

    Een konijn wat alleen wordt gehouden, nooit alleen buiten in een hok plaatsen!! Het zal van eenzaamheid wegkwijnen, konijnen die buiten worden gehouden altijd met z’n tweeen plaatsen!
    Heeft u 1 konijn, dan binnen in de huiskamer plaatsen en opvoeden, zodat het ook enkele uren per dag binnen lekker vrij kan rondrennen, dit kost tijd, geduld, begrip en liefde, indien u dit niet kunt opbrengen, dan er niet aan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *