konijnen speeltjes om zelf te maken

bron: http://www.goedkoopdierenspeelgoed.nl

Een konijn verveelt zich in gevangenschap best snel, en zeker als hij alleen is worden konijnen al snel eenzaam. Door de verveling en eenzaamheid kunnen er makkelijker gezondheidsproblemen en gedragsafwijkingen ontstaan bij het konijn.

Een konijn maatje erbij zetten is natuurlijk de beste oplossing tegen verveling, maar dit is misschien niet altijd mogelijk en misschien ook niet genoeg. Bovendien kunnen konijnen samen zich ook snel gaan vervelen. Zorg er dus voor dat u uw konijn voldoende konijnen speeltjes aan kan bieden.

Er zijn echt tal val speeltjes die jouw konijn leuk vind en dit hoeft echt niet moeilijk te zijn. Hieronder een lijst met speeltjes die je heel makkelijk zelf kunt maken of die goedkoop te krijgen zijn.

 • Wc-rolletje gevuld met hooi: leuk om vooruit te duwen en het hooi eruit te trekken.
 • Metalen hooibal: erg leuk om het hooi zo strak mogelijk in de bal te doen. Uw konijn is dan even bezig om het er weer uit te krijgen. Konijnen vinden het heerlijk om er een beetje moeite voor te doen. Dit doen ze in de natuur ook. In het midden van de bal kunt u ook wat brokjes in het hooi verstoppen, als stimulatie om meer hooi te eten.
 • Voedselballetje: te koop in de dierenwinkel. Hier kunt u de brokjes in verstoppen; het konijn zal dan de bal met de neus vooruit moeten duwen om er eten uit te krijgen.
 • Telefoonboek: konijnen vinden het heel leuk om dingen te verscheuren. Het is niet de bedoeling dat ze de bladzijdes opeten! Hier zit inkt op en dat is niet goed voor konijnen.
 • Kartonnen doos of een ton: kan als schuilplaats gebruikt worden. je kunt er wat stro en hooi in doen.
 • PVC pijp: kan als schuilplaats gebruikt worden.
 • Kattentunnel: kan als schuilplaats gebruikt worden en om er lekker doorheen te rennen.
 • Handdoek: hier kan het konijn lekker in graven. Zorg er wel voor dat de handdoek niet op gegeten wordt; dit kan voor verstopping zorgen.
 • Zandbakje: ideaal om aan de graafbehoefte te voldoen.
 • Wilgentakjes: hier kan lekker op geknaagd worden en het mag helemaal opgegeten worden.
 • Worteldoos: dit kunt u zelf maken met behulp van een kartonnen doos en wortelen. Als het konijn in de doos kruipt, is het een schuilplaats en tegelijk kan het lekker aan de wortelen knabbelen. Probeer aan de buitenkant ook een stukje wortel uit te laten komen (met loof, vinden de meeste konijnen erg lekker). Let er wel op dat u uw konijn niet langer dan een kwartier in en rond de doos laat spelen. Te veel groenten in één keer kan problemen geven!rodents 5%

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share
Dit bericht is geplaatst in Spelen met je Konijn met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *