Je Konijn Warm houden in de Winter

bron: http://www.konijneninjetuin.nl

Tips om jouw konijn warm te houden tijdens de winterperiode.

Heb je een konijn welke in de  winter buiten staat? Dan weet je dat zijn waterfles  bijvoorbeeld snel kan bevriezen.. Hieronder vind je een aantal tips om je konijn, en natuurlijk ook zijn fles, warm te houden tijdens de winterperiode.

Tot welke temperatuur kan jouw konijn buiten blijven?

In principe kun je jouw konijn tot ongeveer -10 graden buiten laten, maar je moet dan wel wat voorzorgsmaatregelen treffen om het in het hok lekker te houden voor het konijn.

Hoe weet ik nou dat of mijn konijn het koud heeft?

Je kan aan je konijn voelen of hij het koud heeft dit doe je als volgt: In de nek bij het achterhoofd voel je een soort kuiltje, dit kuiltje moet warm aanvoelen, is het kuiltje koud,dan heeft je konijn het koud. Een konijn heeft in de winter altijd al wel ijskoude oren, dit wil niets zeggen dit is redelijk normaal.

Een lekker warm hok doet wonderen!

Zorg dat het hok van je konijn geen wind kan doorlaten. Een konijn kan best tegen wat kou maar kan absoluut NIET tegen tocht. Leg lekker veel stro in het hok van je konijn dit houd de warmte vast doordat stro hol is vanbinnen. Hoe meer stro hoe beter! 🙂

Hang jutte zakken over het hok heen maar zorg wel dat er voldoende frisse lucht in het hok kan komen.

Maak een stuk van plexiglas aan de voorkant tegen de tralies maar zorg ook er ook hier weer voor dat er voldoende frisse lucht in het hok kan komen.

Wat je ook kunt doen is een Snugglesafe in het hok van je konijn neerleggen. een Snugglesafe is een soort van siliconen kruik of warmte kussen die 12 uur lang warm blijft. Dit vind je konijn vast heerlijk. Konijnen kunnen hier lekker op gaan liggen en wegdommelen. Je kunt hem heel snel en makkelijk opwarmen in de magnetron.

Heb je een konijn met lange oren, kijk dan goed uit dat de oren niet nat worden door het water oid. anders heeft je konijn straks kleine ijspegels aan zijn oortjes hangen.

Zet een katonnen doos in het hok, of isoleer het hok met karton. Karton houd warmte vast. Haal je konijn ook niet onnodig naar binnen. De overgang van buiten naar binnen en andersom is ijskoud of super warm voor je konijn hierdoor kunnen ze ziek worden.

Onderkoeling kan je konijn fataal worden dus zorg voor een goed verwarmd hok!rodents 5%

Waterflesjes beschermen tegen bevriezing

Om de waterflesjes van je konijn te beschermen tegen bevriezing, kun je ze omhullen met dikke geitenwollen sokken. Dit isoleert en hierdoor zullen de waterflesjes niet bevriezen. Droog van te voren het waterflesje goed af voordat je de sok er omheen doet en controleer regelmatig of de flesjes niet bevroren zijn. Als je konijn niet kan drinken, zal hij ook niet eten. zijn tongetje kan ook aan het bevroren flesje vastvriezen.

Konijn naar binnen

Als het nou echt heel koud word, je konijn heeft het zichtbaar koud en het kuiltje in zijn nek voelt ook koud aan, dan kun je natuurlijk je konijn het beste naar binnen halen tot dat de ergste kou weer voorbij is (zon 2- 3 dagen) laat je konijn niet te lang binnen staan want dan went je konijn hier te veel aan en dan kan hij niet meer naar buiten totdat het voorjaar is. Zorg er ook voor dat je konijn op een koele plek komt te staan als je hem naar binnen haalt, je kan hem niet vanuit de kou direct in een warm gestookte ruimte neerzetten. Dat is ongezond voor je konijn.

Wil je je konijn voor de rest van de winter binnen houden, zorg dan dat je konijn eerst went aan de koelere ruimte zodat hij kan wennen aan de warmere temperaturen, daarna kan je je konijn op de warme plek zetten die je voor je konijn hebt gereserveerd. Let op: je konijn kan dan pas weer naar buiten als het voorjaar word.


Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share
Dit bericht is geplaatst in De huisvesting van een konijn, De verzorging van een konijn met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Je Konijn Warm houden in de Winter

 1. anoniempje schreef:

  mijn konijn is achter zijn oren soms warm hoe komt dat, is dat erg?? x

  • orestes schreef:

   Hoi,

   Als een konijn warm is achter zijn oren is hoeft dat niets te betekenen en als hij verder gezond oogt dan is er niets aan de hand. Het kan wel zijn dat je konijn het ook echt wel warm heeft, staat je konijn binnen of buiten?

 2. anoniempje schreef:

  mijn konijn is soms best warm achter zijn oren is dat erg, hoe komt dat? x

 3. Lisa schreef:

  haaii,
  kan je inplaats van stro ook hooi gebruiken?

  Xx

 4. marisa schreef:

  Mijn konijn heeft last van platte stoelgang wat moet ik doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *