een konijn vervoeren na aanschaf

Na de aanschaf moet je natuurlijk het konijn mee naar huis toe nemen en moet je het konijn  vervoeren naar zijn nieuwe verblijfplaats, dit moet natuurlijk altijd veilig gebeuren. hier een aantal tips voor het konijn vervoeren na aanschaf.

 

  • Doe een konijn nooit gewoon in een doos of bak maar gebruik hiervoor een speciale reiskoffer voor knaagdieren.
  • Om te zorgen dat het konijn niet direct in de stress schier bij het zien van de reiskoffer is het handig het konijn eerst te laten wennen aan de reiskoffer bijvoorbeeld door de reiskoffer een eindje van het konijn af te zetten met het deurtje open. Je kunt natuurlijk ook van te voren aangeven bij de fokker dat je het konijn wilt komen ophalen met een reiskoffer en vragen of ze het konijn hier alvast aan kunnen laten wennen voordat jij komt.
  • Iets herkenbaars in de reiskoffer kan ook nog wel eens helpen bijvoorbeeld een speeltje of een dekentje.
  • een konijn vervoeren met de auto kun je het beste op een rustige manier doen zodat hij ook hierdoor niet te snel in de stress raakt probeer daarom dan ook zo rustig als mogelijk te rijden met de auto.
  • Moet je lang in de auto zitten met het konijn, leg dan wat lekkers in de reiskoffer zodat hij hier lekker aan kan knagen onderweg naar zijn nieuwe verblijf. Groente is een goede optie.
  • Zorg voor een goede temperatuur in de auto zodat het konijn het niet te koud en niet te warm heeft.
    • Probeer het konijn bij thuiskomst meteen in zijn nieuwe verblijfplaats te zetten en gun het beestje wat rust en tijd om bij te komen. Zorg voor vers water en wat eten.

Soms moet je een konijn vervoeren, bijvoorbeeld naar de dierenarts, of wanneer je een nieuw konijn ophaalt. Dit moet uiteraard wel veilig gebeuren. Vandaar dat ik een aantal tips op een rijtje heb gezet die van pas kunnen komen bij het vervoeren van een konijn.rodents 5%

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share
Dit bericht is geplaatst in Een konijn aanschaffen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *